Hvad er forskellen på Kemisk og Fysisk Eksfoliering?

Del indlægget med dine venner

 

Læs om forskellen på kemisk og fysisk eksfoliering her

 

Eksfoliering er en vigtig og ofte afgørende del af en god hudplejerutine. Eksfoliering går kort og godt ud på, at fjerne døde hudceller og efterlade huden frisk og ren. Det er også en afgørende del, når det kommer til at huden kan optage aktive ingredienser ordentligt. På den måde, får du også mere ud af dine produkter. Men hvad skal man så vælge, når det kommer til at udpege det rigtige produkt og hvor ofte bør man eksfoliere?

 

Kemisk eksfoliering (peeling)

En kemisk eksfoliering kan gøres via produkter der indeholder syre f.eks. en toner eller en serum. Syre opløser de yderste hudceller og trigger din hud til at regenerere og forny sig selv.

AHA – Frugtsyre (alfa-hydroxy-acid) er et begreb for en række organiske syrer bl.a. glykolsyre, hvilket er den mest lavmolekylære syre og derfor har den bedste gennemtrængelighed. Den er god til tør og aldrende hud, der viser tegn på de første rynker.

AHA – Lactid Acid (mælkesyre) er en smule mildere mod huden end AHA frugtsyre. Har du meget sensitiv hud eller lider af rosacea, så start med denne syre og læg mærke til hvordan din hud reagere.

BHA – Salicylsyre (beta-hydroxy-acid) er den mest kendte BHA-syre og i modsætning til AHA kan den trænge ned i porerne, hvor AHA kun virker på overfladen. Den har en antibakteriel virkning hvilket betyder, at den trænger igennem hårfoliklerne. Den opløser samtidig talg og tilstoppede pore, hvilket gør den ideel til behandling af acne, fedtet- og uren hud.

 

Fysisk eksfoliering

Fysisk eksfoliering indeholder små korn der arbejder på hudens overflade og fjerner døde hudceller. Brug cirkelbevægelser ved brug og pas på med ikke at presse produktet ind i huden.

Hvor ofte skal jeg eksfoliere? Peeling med AHA eller BHA er mildere mod huden, da syren kun opløser de yderste celler. Fysiske korn i produkter kan ridse huden og på sigt skabe bittesmå ar. Hvor ofte du skal eksfoliere, kommer an på din huds tolerance og sensitivitet. Nogle kan håndterer en toner med syre hver dag, mens andre bør nøjes med 2-3 gange om ugen. Husk at vælge et produkt der bliver siddende på huden, så ikke en rens eller lignende, der vaskes af igen.  Føler du ikke en kemisk eksfoliering gør nok for din hud, så giv din hud en fysisk eksfoliering. Hold det dog til maks. 1-2 gange om måneden f.eks. hvis du har meget tør hud.