Hvad er forskellen på Serum og Creme?

Del indlægget med dine venner

 

Hvad er forskellen på Serum og Creme?

 

Hvad gør Serum?

Har du også undret dig over hvad serum egentlig er, hvad det gør for huden og om det overhovedet er nødvendigt? Her får du svaret på forskellen mellem creme og serum og hvad disse produkter gør hver især.

Serum har en tyndere konsistens end creme, da de er lavet til at penetrerer huden hurtigere, da de ikke er fortyndet med fugtighedscreme, Den største forskel på creme og serum er, at serum indeholder lufttætte fugtgivende ingredienser som petrolatum eller mineralolie, der forhindrer at vandet fordamper. Serum er betragtet som en af de mest effektive anti-age produkter grundet koncentrationen af aktive ingredienser. Serum er brugt mod mere specifikke hud problematikker som pigmentpletter, store pore og dehydreret hud. Den påføres under cremer eller lotions grundet dets tyndere konsistent.

En fugtighedscreme er en lotion eller creme, der indeholder fugtgivende blødgøringsmidler og danner en fysisk barriere, der hjælper huden med at forblive hydreret. Fugtighedscreme har større molekyler end serum, så de trænger ikke ind i hudens hudoverflade eller overfladelag. Deres største fordel er, at de forsegler huden og fastgør fugt og næringsstoffer.

Hvad gør Creme?

Fugtighedscreme er i modsætning til serum, mere blid og fokuserer overordnet på at tilføre huden fugt. Cremer kan indeholde specifikke aktive ingredienser men er mere målrettet hudens generelle type som fx tør eller olieret hud. Har du tør hud kan en oliebaseret creme skabe ekstra fugt til din hud, hvorimod en vandbaseret creme er god til en olieret hud. Har du sensitiv hud, bør du undgå parfume i din creme, da det kan skabe mere irritation.

 

×
Ny ordre