Hvad er Rosacea?

Del indlægget med dine venner

 

Rosacea

Du kender måske til begrebet rosacea eller har hørt om det før, men ved ikke hvad det egentlig er. Du døjer måske med rødme i huden og kæmper med at dække det med tyk foundation eller color correction, som alligevel bare ender med at tilstoppe dine pore. Uanset hvad, kan rødme skabe irritation og dårlige dage, ikke kun på huden men også påvirke det mentale.

Hvad er Rosacea?

Kort fortalt, er Rosacea en kronisk betændelse af huden i ansigtet. De første symptomer er rødme, hvilket skyldes at blodkarrene udvider sig nær hudens overflade. Oplever du derfor vedvarende rødme i ansigtet, kan det skyldes rosacea.

Årsagen er desværre ukendt, men flere mener, at sygdommen kan skyldes både arv og miljøfaktorer. Der er også delte meninger om at sol kan forværre tilstanden af rosacea mens andre benytter en mere gylden farve, til at udtone deres røde farve i ansigtet. Vælger du at bruge sol, enten udenfor eller i solarie, så husk at passe rigtig godt på din hud og påfør SPF. Ja også i solariet. Byg evt. en farve op mere gradvist end du normalt ville og brug en SPF på faktor 5 eller 10 og en på mindst 30 i den rigtige sol.

De typiske forandringer man ser i huden, som tyder på rosacea er rødme, udvidede blodkar og knopper. Rødmen er ofte placeret midt i ansigtet, og kan have en følelse af stikken og prikken i huden.

Rosacea kan behandles effektivt med cremer og tabletter. Udvidede blodkar samt talgkirtler på næsen (rhinophyma) kan behandles med laser.

Ved mild eller middelsvær rosacea

Du kan evt. starte med at kigge på dine nuværende produkter og se om de indeholder binyrebarkhormon, hvilket kan forværre tilstanden.  Du kan også prøve dig frem med anti-redness produkter eller ingredienser som Azelic Acid. Hold dig til meget milde produkter, da huden er meget sart og kan reagere med irritation og forværre rødmen. Brug gerne en SPF 50 hver dag for at beskytte din hud. (Psst, spf beskytter også mod kollagen tab i huden og er et af de bedste anti-age produkter du kan bruge) Anti-inflammatoriske ingredienser som Asiatisk vandnavle, Zink og Niacin har også vist en god effekt og kan findes både i kosttilskud og serumer.

Rosacea er til dels en arvelig sygdom, og man kan derfor ikke forhindre, at den opstår. Ved svær eller meget svær rosacea, kontakt en læge eller hudlæge for behandling.

×
Ny ordre